hittarecept.se

Nyttig chokladkaka och nyttiga kokosbollar

 
Har bakat en nyttig, mäktig, men smarrig och enkel chokladkaka. Den är bakad på dadlar, nötter, kokosolja och vaniljpulver.
 
Kakan är täckt med smält choklad. Jag använde mig av marabou mörk, det var vad jag hade hemma. Men man kan använde vilken choklad man vill. Jag personligen skulle nog tyckte att kakan blir alldeles för mäktig med allt för hög kakaohalt, men det är ju en smaksak :)
 
 

Jag använde mig av en rund springform. Men nästa gång jag gör kakan, ska den göras så den kan skäras upp i små mums bitar, perfekt att ha i frysen och ta fram till kaffet om man får oväntat besök. Och kakan är väldigt god att äta fryst eller väl kyld!
 
Här kommer receptet:
 
150 g sötmandel
20 st färska dadlar
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljPULVER
1 nypa flingsalt
3 msk starkt kaffe
2/3 dl kokosfilngor
2 msk kakao
150 g mörk choklad
 
1. Börja med att sätta ugnen på 225 gader. Rosta mandlarna ca 10 min. Låt svalna.
 
2. Kärna ur dadlarna. Mixa dadlar, kokosolja, kakao, kokosflingor, kaffe, salt och vaniljpulver så det blandar sig väl (det ska bli kladdigt) Grovhacka nötterna och tillsätt dem i smeten, blanda väl.
 
3. Tryck ut blandningen i en valfri form.
 
4. Smält chokladen över vattenbad. Bred den smälta chokladen över kakan.
 
5. Garnera med valfria nötter.
 
6. Ställ in kakan i frysen så att den stelnar.
 
7. Ät och njut!
 
 
När jag ändå är inne på det lite nyttiga stuket ska ni få recept på nyttiga kokosbollar. Lite väl nyttiga för min del :-) men min mamma tyckte dom var goda, så jag vill iallafall dela med mig av receptet. Vi har ju alla olika smak!
 
 
 
250 g kvarg
1 msk kakao
1 msk kokosolja
1 dl fiberhavregryn
1 dl jordnötssmör
Blir säkert gott att blanda ner några msk kaffe i smeten
 
Blanda ihop alla ingridienserna och rulla dom sedan i kokos.
 
Önskar er en trevlig och "nyttig" helg :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladtårtbotten i liten springform

 
Hej ny vecka!
 
Hoppas ni haft en trevlig helg! Tänkte dela med mig av receptet på chokladtårtbotten som jag lovat.
Jag använde en springform 16x13 cm. Blev så himla glad när jag kom över den, då jag har haft svårt att hitta en springform med just de måtten.
 
En liten och saftig chokladtårtbotten
Här kommer receptet som är för en form på 16 cm med hög kant :)
 
Receptet hittade jag hos Bakverk & Fikastunder
 
 
2 ägg
2 dl socker
50 gram smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
 

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät. Blanda mjöl, kakao, och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll upp i en smord form på 16 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 45 minuter. 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gino!

 
 
 
Söndag och fin fin dessert
 
 
Gino - varm frukt under ett täcke av vit choklad. Originalreceptet är med jordgubbe, kiwi och banan.
Men såklart kan man ta frukt efter egen smak. Det gjorde jag idag. Här kommer receptet:
 
2 portioner
Sätt ugnen på 200 grader
Skiva 1 banan och 1 kiwi (jag använde ekologisk )
Häll på hallon (jag höfta lite)
Och grovhacka ungefär 100 gram vit choklad, jag använde marabou (jag tycker det blir godare med lite större bitar så man känner chokladen)
Lägg frukt och bär i en ugnsfast form (min är från rörstrand som jag fyndat på loppis) strö över chokladen
 
Gratinera högt upp i ugnen i ca 10 min tills den vita chokladen fått fin färg.
 
Servera med vaniljglass!
Vid servering strödde jag på riven kokos och hackad sötmandel
 
 
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
 
 
 

 

 
 

Cupcakes!

 
Lila kärlekscupcakes!
 
 
 
 
 
 
 

Hej bloggen!

 
Nu har bloggen vaknat till liv igen! Hoppas ni vill hänga med mig bland mina bakrecept, bakbilder och baktankar :) Kan hända att det blir ett å annat inlägg om annat än bak också.
 
Välkomna!
 
 
 

Minitårta

 
Hur söt är inte denna minichokladtårta? Perfekt när man inte ska ha så stor bjudning.
När tårtbotten fått svalna dela jag den så jag fick tre bottnar. Fyllde den med hallonsylt och chokladmousse.
 
 Dekorerad med tobleronekross och hallon
 

Vill ni ha recept på hur man gör minitårtan? Det kommer :)
 
 

Philadelphiabullar i långpanna


 Smidigt och gott! 




Ca 30 st

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör 
1 pkt jäst (50 gram)
1dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut med jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret,saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så) Täck med en bakduk och låt jäsa 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. 

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor.
Mums! 














RSS 2.0