Philadelphiabullar i långpanna


 Smidigt och gott! 




Ca 30 st

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör 
1 pkt jäst (50 gram)
1dl strösocker
1/2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
200 gram Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut med jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret,saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så) Täck med en bakduk och låt jäsa 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. 

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor.
Mums! 














Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0