hittarecept.se

Bananmuffins med vallmofrön

 
Freeeedag, strålande väder och recept på urgoda muffins!
 
 
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
2 bananer
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 dl blå vallmofrön
1,5 tsk vaniljsocker
 
Glasyr
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken. Skala och mosa banerna och rör ner i smeten.
 
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggbladningen. Häll kaksmeten i muffinsformar och grädda 25-30 minuter.
 
 
4. Rör under tiden ihop florsocker och vatten. Låt muffinsen svalna.
 
 
 
Ringla på florsocker.
 
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

Apelsintryfflar

 
Heeej!
 
Här följer ett recept på goda och enkla tryfflar. Receptet har jag fått av mina fina vän Sara.
 
Smält 200 g choklad med apelsinsmak.
Blanda ihop 100 g philadelphiaost med 1/2 dl florsocker.
Blanda smeten med chokladen.
Gör små bollar av smeten och rulla dom i kakao.
Låt kallna i kylskåp.
Klart!
 

Passar bra som påsk- och julgodis
 
 
 
 

Havrekakor med solroskärnor, choklad & russin

 
Påskafton!
 
Hoppas ni har en fin påsk.
 
Kanske är ni sugna på att baka? :) Då måste ni prova de här super goda kakorna.
Receptet är från (enligt mig) världens bästa baktidning, hembakat.
 
Chocolat chip cookies
 
Ca 35 st
200 g smör, rumsvarmt
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl russin
100 g mörk choklad, 70 procent
 
1. Sätt ugnen på 180 grader
 
2. Vispa smör, farinsocker, strösocker samt vaniljsocker pösigt.
 
3. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda ner havregryn.
 
4. Blanda mjöl, bikarbonat, salt soroskärnor och russin i smeten.
 
5. Hacka chokladen och vänd ned den i smeten. Låt degen vila ca 15 min.
 
6. Forma runda platta kakor och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper.
 
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 min. Låt dem svalna på galler.
 
 
 
 Mums!
Lycka till!

Banan- och chokladchipmuffins

 
Hej lååångfredag!
 
Här kommer ett recept på goda muffins med dinkelmjöl. De är från boken Paulin´s GI-frukost. Bra bok med fina bilder och goda recept. Men just i det här receptet har jag ändrat lite.
Här kommer mitt recept:
 
12 muffins
3 dl fullkornsmjöl av dinkel ekologisk
4 tsk bakpulver
2 ekologiska ägg
 2,5 dl ekologisk turkisk yoghurt
6 msk ekologisk rapsolja
3 mogna bananer ekologiska
60 g mörk choklad
Hallon
 
 
Blanda mjöl och bakpulver. Rör sedan ner ägg, turkisk yoghurt och rapsolja. Mosa bananerna och hacka chokladen. Rör ner i smeten. Portionera ut smeten i muffinsformar. (Använd gärna muffinsplåt, så får du snyggare muffins :) Tryckt ner 3 hallon i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
 
 
Lycka till!
 
  
 
 
 

RSS 2.0