Havrekakor med solroskärnor, choklad & russin

 
Påskafton!
 
Hoppas ni har en fin påsk.
 
Kanske är ni sugna på att baka? :) Då måste ni prova de här super goda kakorna.
Receptet är från (enligt mig) världens bästa baktidning, hembakat.
 
Chocolat chip cookies
 
Ca 35 st
200 g smör, rumsvarmt
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl russin
100 g mörk choklad, 70 procent
 
1. Sätt ugnen på 180 grader
 
2. Vispa smör, farinsocker, strösocker samt vaniljsocker pösigt.
 
3. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda ner havregryn.
 
4. Blanda mjöl, bikarbonat, salt soroskärnor och russin i smeten.
 
5. Hacka chokladen och vänd ned den i smeten. Låt degen vila ca 15 min.
 
6. Forma runda platta kakor och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper.
 
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 min. Låt dem svalna på galler.
 
 
 
 Mums!
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0