Havrekakor med solroskärnor, choklad & russin
Påskafton!
Hoppas ni har en fin påsk.
Kanske är ni sugna på att baka? :) Då måste ni prova de här super goda kakorna.
Receptet är från (enligt mig) världens bästa baktidning, hembakat.
Chocolat chip cookies
Ca 35 st
200 g smör, rumsvarmt
4 1/2 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl russin
100 g mörk choklad, 70 procent
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa smör, farinsocker, strösocker samt vaniljsocker pösigt.
3. Tillsätt äggen, ett i taget och rör mellan varje. Blanda ner havregryn.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, salt soroskärnor och russin i smeten.
5. Hacka chokladen och vänd ned den i smeten. Låt degen vila ca 15 min.
6. Forma runda platta kakor och lägg den på en plåt klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 min. Låt dem svalna på galler.
Mums!
Lycka till!
Kommentarer
Trackback