Banan- och chokladchipmuffins
Hej lååångfredag!
Här kommer ett recept på goda muffins med dinkelmjöl. De är från boken Paulin´s GI-frukost. Bra bok med fina bilder och goda recept. Men just i det här receptet har jag ändrat lite.
Här kommer mitt recept:
12 muffins
3 dl fullkornsmjöl av dinkel ekologisk
4 tsk bakpulver
2 ekologiska ägg
2,5 dl ekologisk turkisk yoghurt
6 msk ekologisk rapsolja
3 mogna bananer ekologiska
60 g mörk choklad
Hallon
Blanda mjöl och bakpulver. Rör sedan ner ägg, turkisk yoghurt och rapsolja. Mosa bananerna och hacka chokladen. Rör ner i smeten. Portionera ut smeten i muffinsformar. (Använd gärna muffinsplåt, så får du snyggare muffins :) Tryckt ner 3 hallon i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback