Bananmuffins med vallmofrön

 
Freeeedag, strålande väder och recept på urgoda muffins!
 
 
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
2 bananer
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
0,5 dl blå vallmofrön
1,5 tsk vaniljsocker
 
Glasyr
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken. Skala och mosa banerna och rör ner i smeten.
 
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggbladningen. Häll kaksmeten i muffinsformar och grädda 25-30 minuter.
 
 
4. Rör under tiden ihop florsocker och vatten. Låt muffinsen svalna.
 
 
 
Ringla på florsocker.
 
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0