Fransk chokladtårta

 
 
 
Det här är ett recept från min tid på hotell och restaurangprogrammet. 
"En dröm för alla chokladälskare är denna klassiska, starkt chokladsmakande tårtan. Eftersom den är kladdigt krämig inuti, kräver den inte någon fyllning. Men vispa gärna lite grädde och servera till"
Så står det skrivit på receptet som jag sparat från skolan. På det kopierade pappret står även BRA! nedskrivit högst upp i det högra hörnet.
 
Här bjuder jag på receptet
 
200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl vetemjöl
 
Glasyr:
25 g smör
1 dl grädde
150 g choklad med apelsinsmak
 
1. Smält chokladen och matfettet i en kastrull på svag värme. Rör om då och då.
 
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner mjölet i äggvispet. Tillsätt chokladblandningen och rör sedan ihop allsammans till en jämn smet.
 
3. Häll smeten i smord form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
 
4. Grädda chokladtårtan i ugnen i 175 grader, ca 30 min. Den ska inte vara genomgräddad utan kladdig inuti. Låt tårtan svalna något innan du lossar den och stjälper upp den. Låt tårtan kallna.
 
5. Hetta upp matfett, grädde och choklad till glasyren på svag värme. Rör allsammans till en jämn smet. Låt den svalna något.
 
6. Bred glasyren över och runt kanterna på chokladtårtan. Ställ den sedan svalt.
 
7. Servera gärna den franska chokladtårtan med vispad grädde smaksatt med lite konjak eller likör. Tårtan bör inte vara alltför kall vid serveringen.
 
 
 
Tips!
Den här franska chokladtårtan håller sig minst en vecka i svalen.
 
Bon Appetit! =)
 
 
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0