Kladdkaka med kokostäcke
Kladdig, god och enkel kaka som görs i långpanna.
Perfekt att ha i frysen och plocka fram vid besök :)
4 ägg
6 dl strösocker (510 g)
150 g rumsvarmt smör
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl (180 g)
Kokosglasyr:
200 g kokos
2 dl strösocker (170 g)
1 dl sirap
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ner smöret i små klickar, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist ner mjölet.
2. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna 25 x 35 cm, men bred inte smet ända ut i kanten.
3. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
4. Glasyren: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör då och då.
5. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun.
6. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback