Havrerutor

Dessa havrerutor är så goda och enkla att göra, kolla in receptet!

Till en stor plåt behövs:
• 9 dl havregryn
• 250 g smält smör
• 2 1/2 dl strösocker
• 2 msk mjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1 msk vaniljsocker
• 1/2 dl sirap
Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt det smälta smöret och sirapen. Häll upp och platta ut på en stor plåt. In i ugnen i 200 grader ca 10-15 minuter.
Smält 200 g mjölkchoklad i vattenbad. Täck kakan med chokladen, låt stelna. Smält 50 g mörk choklad och ringla över kakan. Låt stelna igen. Skär i mumsiga bitar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0